2014. augusztus 25., hétfő

Öko-szex nem csak környezetvédőknek


Talán elsőnek nem a szex jut eszünkbe, miközben a fenntartható léten dolgozunk, de számos dolog van, amivel a szerelmi életünket is "zöldebbé" tehetjük. 

Attól még, hogy az ember megöleli a fákat, biozöldséget fogyaszt és szelektíven gyűjti a hulladékot, ugyanúgy az egészséges reggeli (avagy vacsora) részét képezi nála egy rendes, kielégítő, szexi szerelmeskedés. És miközben zöldebbé tesszük a szeretkezésünk ökológiai lábnyomát, talán még néhány új ajtót is kinyitunk az intenzívebb örömök, érzékek és romantika felé.

Szexjátékok
Műpénisz, vibrátor, péniszgyűrű, és a többi boldog családtag nagyon izgi tud lenni, de itt jön a hervasztó tény: sok ilyen segédeszköz műanyagból készül, és más káros anyagok mellett a PVC lágyítására használt ftalátot is tartalmaz, ettől lesz olyan jó a tapintása. A ftalátok viszont igen mérgezőek (a gyerekjátékokból törvényileg tiltották ki őket évekkel ezelőtt), különösen meleg, nedves körülmények között. Jobb a biztonság: használj inkább fémből, üvegből, szilikonból készült szexjátékot, és ha elemmel működik, tegyél bele újratölthető akkukat.

Síkosítók 
Akár szükséged van rájuk, akár nem, ha jobban csúszik, az mindig izgalmas. Válassz úgy, ahogy a többi higiéniai terméket is: legyen annyira természetes, amennyire csak lehet, és kerüld a petróleum-származékokat, mesterséges illatanyagokat, aromákat és színezőanyagokat. A neten még bio-síkosítót is lehet kapni.

Szexi ajándékok
Ha kedveskedni szeretnél zöld-orientált kedvesednek, vigyél neki természetes, gyógynövényes masszázsolajat, bio csokoládét, vagy egy üveg bio-vörösbort. Persze nem a vásárlás a lényeg, egy szívből jövő vers, egy masszázs, egy kis tüzes szerepjáték, vagy egy otthon főzött vacsora mind szép meglepetés lehet.

Öko és tüzes
A kellemest a hasznossal - mondhatnánk. Például ha együtt zuhanyoztok, megóvjátok a vízkészletet - bár ha elkap benneteket a hév, inkább az ágyban folytassátok, ki tudja, meddig tart...) A hűvösebb napokon jót tesz a hév a hőmérsékletnek: ha elalvás előtt szerelmeskedtek egy hevesebbet, a termosztátot sem kell olyan magasra állítani.

Ha romantikára vágytok, és kettesben bringáztok egy jót, akkor a fosszilis energiákat kímélve pezsdítitek fel a véreteket - a hölgyek jó pozícióban tekerve az előjátékot is megoldhatják. És ott van a klasszikus gyertyafényes vacsora, ami egyszerre alapozza meg az este hangulatát, és spórol némi energiát is. 


Bambusz az ágyban

Persze, maga az ágy is készülhet belőle, de most az ágyneműről beszélünk: ha még nem próbáltad a bambuszból készült anyagokat, valami nagyot hagytál ki. A bambusz-kelme selymes és sikamlós, megköti a nedvességet, természeténél fogva antibakteriális, egy nagyon gyorsan megújuló forrásból származik, és szuper-szexi.


Édesebb nedű?

Már szinte elfogadott tény, hogy a vegánok rendelkeznek a legjobb ízű spermával. Ha nem vagy különösebben oda a húsnélküli életért, azért egy-egy randi kedvéért kipróbálhatod pár napra - persze előtte. Ezért a bolygó is igen hálás lesz, hiszen a húsipar rengeteg erőforrást használ el, és a vízszennyezés nagy része is tőlük származik. Ha lecsökkented a húsfogyasztásod, azzal magadnak, az orális szexnek, a kedvesednek, és a környezetednek is nagyon jót teszel.


Természetes afrodiziákumok

Évezredek óta fordulnak az emberek a gyógynövényekhez, ha stimulálásra, tovább tartó élvezetre, vagy szexuális egészségre vágynak. A szóbeszéd szerint a ginzeng, a kava gyökér, a damiana levél, a kelp, a tribulus, a ginko biloba, az illatos varjúháj (rhodiola rosea) és persze a horny goat weed is segíthet feltüzelni a szenvedélyt - és a szükséges testi funkciókat is. Számos étel is afrodiziákumnak számít, és persze a bio-neveltek valóban tartalmazzák a szükséges tápanyagokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése