2014. augusztus 25., hétfő

Hány percenként gondol a férfi a szexre?


Vannak városi legendák, amiknek az igazában már nem is kételkedünk. Még hogy a férfiak átlag hétpercenként gondolnak a szexre?! Nem igaz. Annál sokkal többször.Örök talány a férfi és a nő különbözősége, ami a párkapcsolatokban válik leginkább aggasztóvá: együtt kell csinálniuk valamit, amiről mindketten máshogy gondolkodnak. Ha mégis szeretnénk boldognak lenni velük, muszáj megérteni, hogyan működnek.

Egyszer volt, hol nem volt...
... volt egyszer vadászó-gyűjtögető társadalom, ahol még nem voltak divattervezők, iPodok, hitelkártyák vagy internet. Volt viszont a férfi és a nő, szemben az egész világgal, és egy túlélő szereposztással: a férfi vadászott, hogy élelmet biztosítson, fákat vágott ki, hogy az időjárás ellen menhelyet építsen, és védelmezte a családját a ragadozóktól. Az asszony nem ment messzire, a környéken gyűjtögetett, a vadat feldolgozta, táplálta a gyermekét és törődött vele, ahogy a férfival is. A férfi bátor volt, és állandóan a zsákmányra koncentrált, csendben, csapatban dolgozott. A nő türelmes volt, és a többi nő társaságában élte a napok nagyobb részét.

Végül is ugyanaz
Mostanra kezdenek elmosódni a nemek hagyományos szerepei, de a férfi és a nő különbségében ugyanezek érhetők tetten. A sztereotíp férfinak fontos a munka, fontos a sörözés és a meccsre járás a társakkal. Nem beszélgetnek olyan dolgokról, mint a nők, de az előmenetel és a hódítás téma. A nő általában nem karrierről álmodik, hanem családról, gyerekekről. Otthont csinosítgat, lételeme a kommunikáció a többi nővel, és természetesen gyűjtöget: vásárol, ha csak teheti.

De hogy jön ide a szex?

Mindenhogy. Kissé naturális, genetikai értelemben véve a szex a fajfenntartás, az utódnemzés eszköze. Az pedig a férfi és a nő közösségével valósul meg, és mivel a természet úgy rendezte, hogy igen kellemes, örömteli tevékenység legyen (különben nagy valószínűséggel kihalnánk), a párkapcsolatok központi témájává lett. És mivel pont az különböztet meg bennünket az állatoktól, hogy önálló, gondolkodó szellemi lények vagyunk, nem érjük be a szex funkcionalitásával. Társra vágyunk - legalább is mi, nők.

A férfiak mind disznók?

Persze, hogy nem. Könnyű ennyivel elrendezni a kérdést, amikor nem értjük, mi motiválja őket, mi van a fejükben, és - igen - a lelkükben. Nekik is van olyan. A férfi én-képe, önbecsülése az idők múlásával sem változott: a munkában elért teljesítményük, a más férfiakkal való versengés, a célok kitűzése és elérése, a világban maguk után hagyott lenyomat vágya hajtja őket. Bár ez mindkét nemben fellelhető, a nők inkább a kapcsolataikban, a környzetük alakításában és a bensőséges viszonyban találják meg önmagukat. Egy nő szemmel láthatóan hordja nőiségét: mellei vannak, és várandósan pocakja gömbölyödik, a férfi csak tettekben tudja "megmutatni magát".

Mars és Vénusz?

Egy amerikai széleskörű felmérés szerint a férfiak 70%-a gondol minden nap a szexre, míg a nőknél ez 34%. A férfiak 83%-a válaszolta, hogy kifejezetten élvezi a szexet, a nők 59%-a gondolja így. Míg egy felnőtt férfi átlagosan 20 szexpartnert vallott be, addig a nőknél ez a szám 6 partner. A harminc év alatti férfiak 52%-a, ugyanebben a korosztályban pedig a nők 11%-a látogatott már meg szexuális tartalmú internet-oldalakat.

Mivel egy nőnek csak egy méhe van, egy férfinak viszont sokmillió spermája, a szex terén a mennyiséget és a minőséget is máshogy kezelik. A nő intimitás-vezérelt, a férfi pedig teljesítmény-vezérelt ugyanúgy, mint az élet többi területén. Ebből következik, hogy a férfiak tényleg sokat gondolnak a szexre, ahogy a munkájukra, az utójukra és a pénzre is. Természetesen a nőknek is vannak anyagi természetű céljaik, de a munkában többre értékelik az olajozottan működő kapcsolatokat, mint a száraz számokat, az autó is inkább szépecske legyen, mint akárhány hengeres, és a pénz is konkrét dolgokra kell, nem csak azért, hogy legyen.

Hol vannak az érzelmek?

A férfiaknak ugyanúgy vannak érzelmeik, de ezt nehezen kötik össze a szexszel. Egy férfi számára a szexuális teljesítmény saját erejének és fölényének megnyilvánulása, ami miatt felesleges neheztelni rájuk, így vannak programozva genetikusan. Ez nem jelenti azt, hogy ne vágynának az intimitásra, és ne lenne szükségük arra, hogy biztonságban, szeretve érezzék magukat. De míg a nőnél az intimitás csúcsa a szex - ami az ellenkező nemnél egy hétköznapi dolog -, addig a férfinál a legnagyobb bizalom abban nyilvánul meg, ha őszintén megosztja velünk legféltettebb gondolatait - ami az ellenkező nemnél egy hétköznapi dolog...

A nyilvánvaló különbségek:
  • A férfi úgy érzi, a szex majd megoldja a gondokat. A nő úgy érzi, előbb meg kell oldani a dolgokat, addig nem megy a szex. 
  • A nő számára az érintés, ami nem szexuális jellegű, megnyugtató és kellemes. A férfi számára általában zavarba ejtő vagy félreérthető. 
  • A lányok szerelemről és romantikáról álmodoznak, a fiúk szexuális beteljesülésről. 
  • A nő szerelmes akar lenni, mielőtt szexel. A férfi azt gondolja, hogy a szex a szerelem kifejezése. 
  • A nőnek egy párkapcsolatban eljön az a pont, ahol már a szex is beletartozik. Egy férfinak el sem kezdődött a kapcsolat, amíg nem volt szex. 
  • Ha egy nő lefekszik valakivel, arra gondol, milyenek lesznek a gyerekeik. Ha egy férfi lefekszik valakivel, arra gondol, hogy áll a VB-n a csapata. 
  • Egy férfi sebezhetőnek, kényelmetlenül érzi magát a bensőséges, intim pillanatokban. Egy nőt ezek a pillanatok éltetnek. 
A férfiak értékes lények. Attól, hogy máshogy vannak bekötve, még lehet őket szeretni, ahogy ők is szeretnek bennünket. Csak nem szabad tőlük mást várni, mint amire képesek, és amit tesznek, azt mindenképp nagyra kell értékelni, mert nekik így megy. Meg kell tanulni őket, és örülni a furcsaságaiknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése